logo

Malluusen Frisbeegolfrata

 • en
 • fi

Rata

Malluusen frisbeegolfradan ensimmäinen layout on avattu käyttöön 17.5.2020. Rata on vielä nuori ja kestää oman aikansa että väylät "tamppaantuvat" kunnolla, mutta yleisesti rata on hyvin pelattavissa. Tervetuloa pelaamaan! 😎

Rata on varsin vaativa, joten suosittelemme lajin vasta-alkajia aloittamaan lajiin tutustumisen mieluummin esim. Kuortaneen Urheiluopiston läheisyydessä sijaitsevalla Kuortane DiscGolfPark-radalla.

Malluusen frisbeegolfrata löytyy osoitteella: Malluusentie 425, 63130 Mäyry. Rata on auki pääsääntöisesti joka päivä klo 08 - 22. Ykköstiin vieressä on ratakartta, josta näkee radan yleiskuvan. Ratakartta löytyy myös tältä sivulta. Väyläopasteet löytyvät maastosta ja alempaa tältä sivulta. Maastossa on siirtymäopasteita lähes joka väylällä.

Rata löytyy myös Disc Golf Metrixistä, frisbeegolfradat.fi:stä, dgclr.fi:stä, Upsista ja UDisc:sta.

Jos pidit radasta voit myös tukea sen ylläpitoa ja kehittämistä maksamalla vapaaehtoisen ratamaksun MobilePaylla numeroon 12781 (Malluusen frisbeegolfseura ry), viestillä "Ratamaksu", kiitos!

MalluusentieMANDO1DZ2MANDO3DZ4MANDO567DZMANDO89DZMANDO1011DZMANDO12131415161718Lisätietoja osoitteesta: malluusenfrisbeegolfrata.fiSeuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!Hyviä heittoja ja sopivan haasteellista sekä mukavaa frisbeegolfkierrosta!1. Alue on yksityinen, kunnioita luontoa – puut, pensaat ja oksat ovat osa rataa.2. Roskaaminen ehdottomasti kielletty!3. Muista käyttäytyä asiallisesti ja vältä turhaa metelöintiä.4. Asiattomasti käyttäytyvät pelaajat voidaan määrätä poistumaan alueelta.5. Jos löydät radalta kiekkoja, palauta ne omistajalle tai löytökiekkolaatikkoon.1. Olet aina vastuussa heittämästäsi kiekosta ja sen mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta.2. Älä heitä, jos edellä oleva ryhmä on vielä korilla puttaamassa.3. Älä heitä, jos koria ei näy, vaan varmista ensin, ettei korilla ole ketään edessä.4. Älä heitä, jos kiekko on vaarassa osua lähistöllä oleviin ihmisiin tai eläimiin.5. Älä heitä, jos väylällä tehdään kunnostustöitä, anna työrauha ja siirry seuraavalle väylälle.6. Jos kiekko on vaarassa osua toiseen ihmiseen, siitä varoitetaan huutamalla lujaa ääneen fore (”FOOOOR!”).HEITTÄMINEN KIERROKSELLA:YLEISTÄ INFOA:125731101239431715974102117723414333364333264101112131415161718Tot.100131120125145230102111100116433344534332123456789PituusParVäyläAukko /Metsittynyt peltoMetsäPeltoPolkuOjaHeitto-paikkaVäyläSiirtymäMaalikoriKoivu / PajukkoMänty / KuusiMando(pakollinen kierto)KiellettyalueOB(pelialueen ulkopuolinen alue)KARTAN SELITTEET

Väylät

Suosittelemme väylälle spotteria
 1. Väylä 1 on 100m pituinen tiukahko metsäväylä hyvin loivaan alamäkeen. Mando heti väylän alussa, kierrettävä vasemmalta puolelta, missatessa jatko edelliseltä heittopaikalta. Jos kiekko karkaa oikealle, muista huutaa "FORE!"-varoitus, koska seuraavan väylän Tee on silloin mahdollisesti vaaravyöhykkeellä. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.()
 2. Väylä 2 on noin 130m pituinen avoin, mutta todella tiukka hysseväylä isohkoon alamäkeen. Kori näkyy Teen etupuolelta katsottuna etuvasemmalla. Väylä vaatii aika isoa kättä, jos haluat saada avauksen puttausasemiin. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä oikealta puolelta. Jos missaat Mandon, siirry Drop Zonelle (DZ) ja lisää tulokseenn +1. Huomioi, että pelialue alkaa vasta hiekkatien jälkeen. Jos siis heität niin pahasti sivuun, että kiekko ei käy Tee:n jälkeen pelialueella, jatkoheitto on edelliseltä heittopaikalta (eli Tee:ltä). Väylän kruunaa tiukat OB:t.()
 3. Väylä 3 on 120m pituinen avoin peltoväylä "isohkoon" ylämäkeen. Tämäkin väylä vaatii aika isoa kättä, jos toiveissa on saada avaus puttipaikoille. Kori on korkehkolla ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta. Väylällä on tiukat OB:t. Huomioi #4 ja #18 väylän heittäjät siirtyessäsi #4 Tee:lle.
 4. Väylä 4 on radan ensimmäinen Par 4. Pituutta ei ole kuin 125m, mutta älä anna sen hämätä. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä vasemmalta. Missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. OB kulkee väylän vasemmalla puolella, mutta tulee peliin oikeastaan vasta väylän pelto-osion loppupäässä. Loppuosa väylästä kulkee metsän puolella, jossa tulee vastaan huomattavasti haastavampi lähestymisheitto korille. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.()
 5. Väylä 5 on radan toinen Par 4 putkeen. Tämä melkein koko matkan ajan hieman oikealle kaartava, pieneen ylämäkeen pelattava lähes 150m metsäpilli voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta hyvin pelattaessa palkitsee kyllä pirkolla.
 6. Väylä 6 on 230m pituinen Par 5. Avausheiton joutuu navigoimaan tiukahkon metsäpillin läpi, mutta sen ei tarvitse olla kuin 70m pitkä, jotta pääset jatkamaan pelipaikoilta. Väylä jatkuu koivikon läpi, jossa voi vielä möhliä kaiken. Väylän puolivälissä peliin tulee myös hieman OB:ta oikealla puolella, joka jatkuu väylän loppuun saakka. Loppuväylä on avointa peltoa, kori on pienen metsäsaarekkeen takana.()
 7. Väylä 7 on reilun 100m pituinen suorahko, lopussa hieman vasemmalle kaartava väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Alku on avointa peltoa, lopussa on metsää. Huomioi tiukat OB:t, jotka ympäröivät väylää joka puolelta.
 8. Väylä 8 on erittäin lyhyt – 111m – Par 4, mutta Mando ja hevosenkengän muoto takaavat pientä haastetta. Mando kierrettävä vasemmalta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Seuraavalle väylälle siirrytään osittain tämän väylän suuntaisesti. Voitte halutessanne antaa spottausapua, jos takaa tulee seuraava ryhmä.()
 9. Väylä 9 on 100m pituinen yllättävän tarkka ja tekninen väylä. Heiton pitää olla todella onnistunut, jotta se voi päätyä puttausasemiin. Ole myös tarkkana, että heitto ei päädy Malluusentielle, joka kulkee vasemmalla puolella väylää ja on myös OB:ta.
 10. Väylä 10 on radan seuraava Par 4, vaikka mittaa on maltilliset 125m, mutta väylän mutkitteleva muoto tuo pientä lisähaastetta. Mando väylän alussa kierrettävä vasemmalta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Keskiosassa on ns. savihauta, joka on OB-aluetta. Huomioi pitkä siirtymä seuraavalle väylälle.
 11. Väylä 11 on avoin ja suora reilun 70m pituinen "triplamando"-väylä. Jos missaat mandoportin, jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Väylää ympäröi myös tiukat OB:t. Huom! OB kulkee alle metrin päässä korin takana ojassa!
 12. Väylä 12 myötä siirrytään hieman erilaiseen maastoon. Väylä on 110m pitkä pillisuora "koivukuja", jossa voi yrittää heittää myös vasemmalta tai oikealta. Vaihtoehtoja riittää! Koivikko on suhteellisen harva, joten se ei välttämättä rankaise pahasti, jos sinne eksyy, mutta tarkkana täytyy pysyä.
 13. Väylä 13 on reilun 120m pituinen suora, lopussa hieman vasemmalle kaartava väylä. Väylän voi pelata joko suoraan, tai isolla hyssellä aukon kautta. Oikealla puolella kulkee OB, joka jatkuu myös korin taakse.
 14. Väylä 14 on vajaan 100m pituinen suorahko, lopussa tiukasti vasemmalle kaartava väylä. OB kulkee ojaa myötäillen oikealla puolella väylää.
 15. Väylä 15 on radan monsteriväylä! Hulppea lähes 320m pituinen Par 6 väylä tarjoaa monenlaista haastetta, joka alkaa tiukalla koivukujalla. Avausheiton voi yrittää heittää etuvasemmalla sijaitsevalle pellolle, josta saattaa päästä tykittämään pitkän toisen heiton, tai tyytyä hieman turvallisempaan avaukseen heittämällä suoraan noin 70 metriä. Sen jälkeen päästään heittämään avointa maastoa noin 150 metrin matkalta (Huom! keskiosan aukko on vielä suurelta osin hyvin karua maastoa, jota parannellaan ajan myötä). Väylän lopussa odottaa vielä tiukka hieman kiemurteleva metsäpilli pieneen ylämäkeen. Onnea matkaan! Avoimessa keskiosassa kulkee oikeassa reunassa myös OB, joka ei onneksi ole helposti pelissä, mutta se kannattaa toki huomioida pelikirjassa.()
 16. Väylä 16 on radan viimeinen Par 4, jolle kertyy mittaa noin 160m. Väylä on tuttua metsäpilliä, jossa täytyy onnistua avauksessa ja lähestymisheitossa erittäin hyvin, jotta pääsee yrittämään pirkkoa korttiin.
 17. Väylä 17 on radan lyhimpiä väyliä (74m), mutta ei laisinkaan helppo pirkko. Väylällä on löydettävissä ainakin kaksi heittolinjaa, jotka molemmat ovat matalia. Myös puuosumilta saattaa olla hankala säästyä. Kori on kiven päällä, joka tuo puttaamiseen pientä lisähaastetta.
 18. Väylä 18 on mukava hieman yli 100m alamäkiliidätys. Kyseessä on saarekeväylä Hazard-säännöllä. Jos heitto ei jää saarekkeeseen, tulokseen lisätään rangaistusheitto (+1).

Miltä rata vaikutti? Lähetä palautetta info@malluusenfrisbeegolfrata.fi, muista myös jakaa onnistumiset (tai miksei myös epäonnistumiset) Instagramissa #malluusenfrisbeegolfrata.

Ja sitten seuraavalle kierrokselle! 😎


Parkkipaikat

Parkkeeraus radan parkkipaikalle, väylän 11 viereiselle pellolle.

Malluusen frisbeegolfratahankkeen taustalla on yksinkertaisesti intohimo lajia kohtaan (ja noh – kukapa nyt ei omaa rataa haluaisi? 😎)

Radan suunnittelija on Janne Saarela (#120056), joka on verrattain uusi, mutta sitäkin intohimoisempi harrastaja lajin parissa 🥏

Tutustu myös Jannen toiseen projektiin, frisbeegolfrata.info-sivustoon (dgclr.fi). Sivuston tarkoitus on auttaa frisbeegolfin ystäviä löytämään mahdollisimman helposti mielekkäitä ratoja ympäri Suomen 🔥

Asenna puhelimeesi myös Putt Maister-sovellus: www.puttmaister.com, ja laita putti jiiriin!

Facebook

Instagram