MFGS
Malluunen frisbeegolf

Radat

Yhteensä 27 väylää ja yli kolme kilometriä heitettävää!

Malluusen frisbeegolfrata koostuu kahdesta radasta: vaativasta 18-väyläisestä kilpatason radasta (AAA1) sekä 9-väyläisestä lämmittelyradasta (C1). Molemmat radat kulkevat maltillisia korkeuseroja sisältävissä metsä- ja peltomaisemissa.
Radat tarjoavat mm. pitkiä avoimia sekä monipuolisuutta vaativia väyliä, tiukkoja metspäpillejä, OB-saarekkeita, hazardia ja jopa hieman alamäkeen liidätystäkin. Ratojen layoutit kulkevat osittain päällekkäin: useat väylät jakavat saman heittopaikan, mutta niissä on eri korit.
Alue sijaitsee yksityisalueella Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella, ja löytyy osoitteella: Malluusentie 425, 63130 Mäyry, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Tuurin kyläkaupalta ja alle puolen tunnin päässä Seinäjoelta! Parkkeeraus radan parkkipaikalle.

AAA1

AAA1-radan väylien pituudet vaihtelevat reilusta 90 metristä useampaan yli 200 metrin väylään saakka. Radan par on 65, pituus lähes 2600 metriä ja väylien keskipituus näin ollen yli 140 metriä. Tarjolla on sekä tiukkoja metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB-alueita ja hazardia.
Pro layout
AAA1
 • Väylä 1
  Par 4

  on avoin, vasemmalle kaartava, lähes 170m mittainen Par 4. OB-kiertää koko väylän ja ennen griiniä on hiekkabunkkeri, joka on Hazard-aluetta. Kori sijaitsee pienellä kummulla, josta kiekko saattaa vielä pyöriä jopa OB-alueelle asti. Kiinnitä heittäessäsi erityistä huomiota Malluusentiellä mahdollisesti liikkuviin kulkuneuvoihin ja ihmisiin.
 • Väylä 2
  Par 3

  on kuvankaunis 110m pitkä pillisuora "koivukuja". Koivikko on suhteellisen harva, joten se ei välttämättä rankaise pahasti, jos sinne eksyy, mutta tarkkana täytyy pysyä.
 • Väylä 3
  Par 4

  on noin 140m pituinen suurimmaksi osaksi avoin ja suora, lopussa hieman vasemmalle kaartava Par 4 -väylä. Oikealla puolella kulkee OB, joka jatkuu myös korin taakse. Tästä kotka korttiin?
 • Väylä 4
  Par 3

  on koivikossa kulkeva vajaan 100m pituinen suorahko, lopussa tiukasti vasemmalle kaartava väylä. OB kulkee ojaa myötäillen oikealla puolella väylää koko matkan.
 • Väylä 5
  Par 3

  on lähes 100m pituinen suorahko väylä, jossa heittolinja täytyy valita kahdesta vaihtoehdosta. Sekä kämmen- että rystyheitto toimivat. OB voi teoriassa tulla peliin, jos heitto karkaa koivukujan päässä oikealle tai pellolla pahasti vasemmalle.
 • Väylä 6
  Par 5

  on radan ensimmäinen Par 5. Väylä kulkee suurimmaksi osaksi avoimessa maastossa, mutta loppuosassa on tiukkaa metsäpilliä. OB-alue kulkee väylän alkuosan aukon oikeassa reunassa ja kääntyy pois pelistä ennen metsäosuuden alkua, eikä tule peliin kovin helposti. Sweetspotissa odottaa myös OB-lampi, joka tuo omaa lisähaastetta avausheittoon.
 • Väylä 7
  Par 5

  on toinen Par 5-väylä putkeen, jolle kertyy mittaa 230 metriä. Avausheiton joutuu navigoimaan tiukahkon metsäpillin läpi, mutta sen ei tarvitse olla kuin 70m pitkä, jotta pääset jatkamaan hyvältä pelipaikalta. Väylä jatkuu koivikon läpi, jossa on myös Mando, joka täytyy kiertää vasemmalta. Jos missaat mandon, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Mandon jälkeen peliin tulee myös OB oikealla puolella pellon reunassa, joka jatkuu väylän loppuun saakka. Loppuväylä on avointa maastoa, kori on pienen metsäsaarekkeen takana.
 • Väylä 8
  Par 4

  on avoin yli 200 metrinen Par 4-väylä, jossa on kolme saareketta! Kannattaa miettiä tarkasti yritätkö saada avausheiton ensimmäiselle vai toiselle saarekkeelle. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Väylällä käytössä normaali OB-sääntö. Kori sijaitsee kolmannessa saarekkeessa sijaitsevalla kummulla. Kannattaa putata tarkasti, että kiekko ei vieri kummulta OB-alueelle!
 • Väylä 9
  Par 3

  on 130m pituinen suorahko "anhyzer"-väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Väylä on suurimmaksi osaksi avointa maastoa, mutta loppuosassa on lyhyt metsäosio. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta, mutta alkaa heittopaikkaan nähden oikealta puolelta. Jos avausheitto ei käy pelialueelle, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1.
 • Väylä 10
  Par 4

  on radan seuraava Par 4, joka kulkee koko matkan – lähes 160m – metsän siimeksessä. Avausheiton linjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä. Väylän puolivälin jälkeen on ns. savihauta, joka on OB-aluetta.
 • Väylä 11
  Par 3

  on 100m pituinen tiukahko metsäväylä hyvin loivaan alamäkeen. Mando heti väylän alussa, kierrettävä vasemmalta puolelta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Jos kiekko karkaa oikealle, muista huutaa "FORE!"-varoitus, koska toisen väylän Tee on silloin mahdollisesti vaaravyöhykkeellä. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.
 • Väylä 12
  Par 3

  on noin 130m pituinen avoin, mutta todella tiukka hysseväylä isohkoon alamäkeen. Kori näkyy Teen etupuolelta katsottuna etuvasemmalla. Väylä vaatii aika isoa kättä, jos haluat saada avauksen puttausasemiin. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä oikealta puolelta. Jos missaat Mandon, siirry DZ:lle ja lisää tulokseenn +1. Huomioi, että pelialue alkaa vasta hiekkatien jälkeen. Jos siis heität niin pahasti sivuun, että kiekko ei käy Tee:n jälkeen pelialueella, jatkoheitto edelliseltä heittopaikalta (Tee). Väylän kruunaa koko väylää ympäröimät OB-alueet.
 • Väylä 13
  Par 3

  on 120m pituinen avoin peltoväylä "isohkoon" ylämäkeen. Tämäkin väylä vaatii aika isoa kättä, jos toiveissa on saada avaus puttipaikoille. Kori on korkehkolla ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta. Väylän ympäröi OB-alue. Huomioi #14 ja #17 väylän heittäjät siirtyessäsi #14 Tee:lle.
 • Väylä 14
  Par 4

  on ensimmäinen kolmen Par 4-väylän putkesta. Pituutta ei ole kuin 125m, mutta älä anna sen hämätä. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä vasemmalta. Missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. OB kulkee väylän vasemmalla puolella, mutta tulee peliin oikeastaan vasta väylän avoimen osion loppupäässä. Loppuosa väylästä kulkee metsän puolella, jossa tulee vastaan huomattavasti haastavampi lähestymisheitto korille. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.
 • Väylä 15
  Par 4

  on toinen Par 4 putkeen. Tämä melkein koko matkan ajan hieman oikealle kaartava, pieneen ylämäkeen pelattava lähes 150m metsäpilli voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta hyvin pelattaessa palkitsee kyllä pirkolla.
 • Väylä 16
  Par 4

  on radan viimeinen Par 4, jolle kertyy mittaa noin 160m. Väylä on tiukkaa metsäpilliä, jossa täytyy onnistua avauksessa ja lähestymisheitossa erittäin hyvin, jotta pääsee yrittämään pirkkoa korttiin. Väylän puolivälissä on tiukka lähes 90-asteen mutka, joka on avausheiton ”sweet spot".
 • Väylä 17
  Par 3

  on mukava hieman yli 100m alamäkiliidätys. Kyseessä on saarekeväylä Hazard-säännöllä. Jos heitto ei jää saarekkeeseen, tulokseen lisätään rangaistusheitto (+1). Huom! Peli jatkuu aina siitä mihin kiekko pysähtyy (Hazard).
 • Väylä 18
  Par 3

  on 115m pituinen yllättävän tarkka ja tekninen väylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta puolessa välissä väylä muuttuu tiukemmaksi ja kääntyy ensin hieman vasemmalle, ja juuri ennen griiniä takaisin oikealle. OB-rajautuu Malluusentiehen ja korin takana kulkevaan ojan penkkaan.

C1

C1-radan väylien pituudet vaihtelevat 50 ja reilun 100 metrin välillä. Radan kaikki väylät ovat par 3 -väyliä, ja se soveltuu myös aloittelijoille sekä lapsiperheille. Radan ihannetulos on 27 heittoa, pituus reilut 650 metriä ja väylien keskipituus näin ollen reilut 70 metriä. Tarjolla on selvästi päärataa lyhyempiä, mutta silti monipuolisia väyliä, joissa osassa on mukana myös OB-alueita. Kirsikkana radan viimeisenä väylänä on ns. tripla-mando-väylä tiukalla OB:lla.
Warm up layout
C1
 • Väylä 1
  Par 3

  on avoin, reilun 100m pituinen peltoväylä. OB-alue ympäröi koko väylää.
 • Väylä 2
  Par 3

  on kuvankauniin koivukujan sivuhaara, jolle kertyy mittaa 60 metriä. Väylä kaartuu lopussa tiukahkosti vasemmalle.
 • Väylä 3
  Par 3

  on radan lyhin väylä – 50 m – jossa pääsee harjoittelemaan ”hyssepommia”.
 • Väylä 4
  Par 3

  on noin 70 metrinen koivukuja, joka kaartaa lopussa hieman vasempaan.
 • Väylä 5
  Par 3

  on hieman yli 70 metrin pituinen, avoin oikealle kaartava väylä, jossa pääsee harjoittelemaan anhyzer- tai kämmenheittotaitojaan (tai vaihtoehtoisesti hysseä). Pelialue alkaa vasta pellolta, jossa OB ympäröi väylää. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1.
 • Väylä 6
  Par 3

  on reilun 90 pituinen "anhyzer"-väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Väylä on kokonaan avointa peltoa. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta, mutta alkaa heittopaikkaan nähden oikealta puolelta. Jos avausheitto ei käy pelialueelle, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1.
 • Väylä 7
  Par 3

  on noin 70 metrin pituinen metsäväylä, joka kaartaa alussa kevyesti oikealle, ja ennen koria takaisin vasempaan. Heittolinjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä.
 • Väylä 8
  Par 3

  on noin 70 metrin pituinen suorahko metsäväylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta lopussa väylä muuttuu hieman tiukemmaksi.
 • Väylä 9
  Par 3

  on avoin ja suora lähes 70m pituinen "triplamando"-väylä. Jos missaat mandoportin, jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Väylää ympäröi myös tiukka OB-alue.

Radan väylien huolto

Radalla ei ole talvikunnossapitoa.
Ei kesäkausi

Tulevat tapahtumat

Radalla järjestetään mm. viikkokisoja ja muita erilliskilpailuja pelikauden aikana.

Radan historia

 • Ajatus omasta frisbeegolfradasta syntyy lomareissulla Saariselällä: alkusyksy 2017
 • Väylien suunnittelu alkaa: syksy 2017
 • Radan ensimmäisen 9-väyläisen version rakennus alkaa: syksy 2017
 • Malluusen friseegolfradan 9-väyläinen versio avataan: kesä 2018
 • Radan 18-väyläisen version suunnittelu alkaa: syksy 2018
 • Uusien väylien rakentamista: syksy 2018 - kevät 2020
 • Malluusen friseegolfradan 18-väyläinen versio avataan: 17.5.2020
 • Väylien kehittämistä ja parantelua: kevät 2020
 • Kisakeskuksen, toisen - aloittelijaystävällisemmän - layoutin ja pääradan muutoksien suunnittelu alkaa: syksy 2020
 • Kausi 2021: radan väylien parantelua ja uusien vuoden 2022 väylien kehittämistä
 • Malluusen friseegolfradan kisakeskus / parkkipaikka avataan 10.9.2021
 • Malluusen friseegolfradan uudistettu 18-väyläinen päärata ja 9-väyläinen lämmittelyrata avataan 6.5.2022
 • Radan ensimmäiset PDGA-kilpailut 28.8.2022 (NBDG Amateurs Malluunen)
 • Uudistetun PRO-layoutin ja uuden 18-väyläisen AMA-layoutin kehittämistä 2023 syksy

Ratamaksu

Ratamaksu 5€/päivä MobilePaylla numeroon 12781 (Malluusen frisbeegolfseura ry), viestillä "Ratamaksu", kiitos!
Maksa ratamaksu MobilePaylla:
Maksa {{name}} MobilePaylla:
Jos et pysty maksamaan ratamaksua, voit vaihtoehtoisesti osallistua radan talkoisiin, lisätietoja saat liittymällä WhatsApp-ryhmään.
Liity WhatsApp-talkooryhmään
Maksa {{name}} MobilePaylla: