MFGS
Malluunen frisbeegolf
Video on vuoden 2022 PRO-layoutista.

Radat

Yhteensä 33 eri väylää ja lähes 4,5 kilometriä heitettävää!

Malluusen frisbeegolfpuisto koostuu kahdesta radasta: vaativasta 18-väyläisestä kilpatason radasta (AAA1) sekä 18-väyläisestä AMA-tason radasta (AA1). Molemmat radat kulkevat maltillisia korkeuseroja sisältävissä metsä- ja peltomaisemissa.
Radat tarjoavat mm. pitkiä avoimia sekä monipuolisuutta vaativia väyliä, tiukkoja metspäpillejä, OB-saarekkeita, hazardia ja jopa hieman alamäkeen liidätystäkin. Ratojen layoutit kulkevat pääosin päällekkäin: useat väylät jakavat saman heittopaikan, mutta niissä on eri korit, ja joillain väylillä on myös oma heittopaikka ja oma tai jaettu kori.
Alue sijaitsee yksityisalueella Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella, ja löytyy osoitteella: Malluusentie 425, 63130 Mäyry, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Tuurin kyläkaupalta ja alle puolen tunnin päässä Seinäjoelta! Parkkeeraus radan parkkipaikalle.

AAA1

AAA1-radan väylien pituudet vaihtelevat reilusta 90 metristä useampaan yli 200 metrin väylään saakka. Radan par on 64, pituus lähes 2600 metriä ja väylien keskipituus näin ollen yli 140 metriä. Tarjolla on sekä tiukkoja metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB-alueita ja hazardia.
PRO layout
AAA1
 • Väylä 1
  Par 5

  on suurimmaksi osaksi avoin, alussa vasemmalle kaartava ja lopussa koivikkoon sukeltava yli 230m mittainen Par 5. Väylä koostuu kahdesta OB-saarekkeesta. Kiinnitä heittäessäsi erityistä huomiota Malluusentiellä mahdollisesti liikkuviin kulkuneuvoihin ja ihmisiin.
 • Väylä 2
  Par 4

  on reilun 200m pituinen suurimmaksi osaksi avoin ja suora, lopussa hieman vasemmalle kaartava Par 4 -väylä. Väylän alkuosassa on Mando, joka täytyy kiertää oikealta. Mandomissistä jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Oikealla puolella kulkee OB, joka jatkuu myös korin taakse.
 • Väylä 3
  Par 3

  on koivikossa kulkeva vajaan 100m pituinen suorahko, lopussa tiukasti vasemmalle kaartava väylä. OB kulkee ojaa myötäillen oikealla puolella väylää koko matkan.
 • Väylä 4
  Par 3

  on avoimessa maastossa kulkeva yli 120m pitkä Par 3. OB-alue kulkee väylän aukon oikeassa reunassa. Juuri ennen koria odottaa myös OB-lampi, joka tuo omaa lisähaastetta heittoon.
 • Väylä 5
  Par 3

  on reilun 100m pituinen tekninen väylä pieneen ylämäkeen. Alkuosa on avonaista, mutta väylän loppuosa on tiukkaa metsäpilliä.
 • Väylä 6
  Par 5

  on radan toinen Par 5-väylä, jolle kertyy reilut 240 metriä. Avausheiton joutuu navigoimaan tiukahkon metsäpillin läpi, mutta sen ei tarvitse olla kuin 70m pitkä, jotta pääset jatkamaan hyvältä pelipaikalta. Väylä jatkuu koivikon läpi, jossa on myös kaksi Mandoa, joiden läpi heitto täytyy navigoida. Jos missaat mandon, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Mandon jälkeen peliin tulee myös OB oikealla puolella pellon reunassa, joka jatkuu väylän loppuun saakka. Loppuväylä on avointa maastoa, kori on kiven päällä hieman koivikon puolella.
 • Väylä 7
  Par 3

  on 130m pituinen suorahko "anhyzer"-väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Väylä on suurimmaksi osaksi avointa maastoa, mutta loppuosassa on lyhyt metsäosio. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta, mutta alkaa heittopaikkaan nähden oikealta puolelta. Jos avausheitto ei käy pelialueelle, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1.
 • Väylä 8
  Par 4

  on haastavahko Par 4, joka kulkee koko matkan – lähes 160m – metsän siimeksessä. Avausheiton linjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä. Väylän puolivälin jälkeen on ns. savihauta, joka on OB-aluetta.
 • Väylä 9
  Par 3

  on 100m pituinen tiukahko metsäväylä hyvin loivaan alamäkeen. Mando heti väylän alussa, kierrettävä vasemmalta puolelta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.
 • Väylä 10
  Par 3

  on 120m pituinen avoin peltoväylä "isohkoon" ylämäkeen. Tämä väylä vaatii aika isoa kättä, jos toiveissa on saada avaus puttipaikoille. Kori on korkehkolla ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta. Väylän ympäröi OB-alue.
 • Väylä 11
  Par 4

  on radan seuraava Par 4. Tämä melkein koko matkan ajan hieman oikealle kaartava, pieneen ylämäkeen pelattava lähes 150m metsäpilli voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta hyvin pelattaessa palkitsee kyllä pirkolla.
 • Väylä 12
  Par 4

  on toinen Par 4 putkeen, jolle kertyy mittaa noin 160m. Väylä on tiukkaa metsäpilliä, jossa täytyy onnistua avauksessa ja lähestymisheitossa erittäin hyvin, jotta pääsee yrittämään pirkkoa korttiin. Väylän puolivälissä on tiukka lähes 90-asteen mutka, joka on avausheiton ”sweet spot".
 • Väylä 13
  Par 3

  on mukava hieman yli 100m alamäkiliidätys. Kyseessä on saarekeväylä Hazard-säännöllä. Jos heitto ei jää saarekkeeseen, tulokseen lisätään rangaistusheitto (+1). Huom! Peli jatkuu aina siitä mihin kiekko pysähtyy (Hazard).
 • Väylä 14
  Par 3

  on alle 100 metrinen, oikealle kaartava Par 3, joka pelataan isohkoon ylämäkeen. Väylällä on kaksi OB-saareketta, joista ensimmäinen on avointa maastoa, mutta korin ympärillä oleva saareke on metsäisempää.
 • Väylä 15
  Par 3

  on 115m pituinen yllättävän tarkka ja tekninen väylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta puolessa välissä väylä muuttuu tiukemmaksi ja kääntyy ensin hieman vasemmalle, ja juuri ennen griiniä takaisin oikealle. OB-rajautuu Malluusentiehen ja korin takana kulkevaan ojan penkkaan.
 • Väylä 16
  Par 4

  on avoin vajaa 150 metrinen Par 4, jossa avausheiton joutuu navigoimaan Mandoportin läpi. Jos missaat mandon, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Mandon jälkeen pelissä on vielä kaksi OB-saareketta ja ennen koria löytyy lisäksi Hazard-bunkkeri. Kori sijaitsee pienellä kummulla, josta kiekko saattaa vielä pyöriä jopa OB-alueelle asti. Uskallatko yrittää kotkaa?
 • Väylä 17
  Par 3

  on kuvankaunis 110m pitkä pillisuora koivukuja. Koivikko on suhteellisen harva, joten se ei välttämättä rankaise pahasti, jos sinne eksyy, mutta tarkkana täytyy pysyä.
 • Väylä 18
  Par 4

  on avoin yli 200 metrinen Par 4-väylä, jossa on kolme saareketta! Kannattaa miettiä tarkasti yritätkö saada avausheiton ensimmäiselle vai toiselle saarekkeelle. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Väylällä käytössä normaali OB-sääntö. Kori sijaitsee kolmannessa saarekkeessa sijaitsevalla kummulla. Kannattaa putata tarkasti, että kiekko ei vieri kummulta OB-alueelle!

AA1

AA1-radan väylien pituudet vaihtelevat noin 70 metristä pariin yli 200 metrin väylään saakka. Radan par on 60, pituus hieman yli 1900 metriä ja väylien keskipituus näin ollen yli 105 metriä. Tarjolla on sekä tiukkoja metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB-alueita ja hazardia. Mutta myös vähän lyhyempiä väyliä, joissa ei tarvitse puristaa kiekkoa ihan kaikin voimin.
Voit pelata AMA-radan myös helpohkona 9-väyläisenä versiona, kun pelaat väylät: 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10, 16 ja 17. Tällöin radan par on 29, pituus noin 840 metriä ja väylien keskipituus reilut 90 metriä.
AMA layout
AA1
 • Väylä 1
  Par 4

  on avoin, vajaa 150m pituinen Par 4. OB-alue ympäröi koko väylää, ja kulkee myös melko lähellä korin takana.
 • Väylä 2
  Par 3

  on kuvankauniin koivukujan sivuhaara, jolle kertyy mittaa reilut 70 metriä. Väylän voi pelata myös oikeakätisen hyssereittiä.
 • Väylä 3
  Par 4

  on noin 140m pituinen suurimmaksi osaksi avoin ja suora, lopussa hieman vasemmalle kaartava Par 4 -väylä. Oikealla puolella kulkee OB, joka jatkuu myös korin taakse. Tästä kotka korttiin?
 • Väylä 4
  Par 3

  on koivikossa kulkeva vajaan 100m pituinen suorahko, lopussa tiukasti vasemmalle kaartava väylä. OB kulkee ojaa myötäillen oikealla puolella väylää koko matkan.
 • Väylä 5
  Par 3

  on noin 70 metrinen koivukuja, joka kaartaa lopussa hieman vasempaan.
 • Väylä 6
  Par 5

  on radan ensimmäinen Par 5. Väylä kulkee suurimmaksi osaksi avoimessa maastossa, mutta loppuosassa on tiukkaa metsäpilliä. OB-alue kulkee väylän alkuosan aukon oikeassa reunassa ja kääntyy pois pelistä ennen metsäosuuden alkua, eikä tule peliin kovin helposti. Sweetspotissa odottaa myös OB-lampi, joka tuo omaa lisähaastetta avausheittoon.
 • Väylä 7
  Par 3

  on reilun 90 metrin pituinen Par 3, jossa heiton joutuu navigoimaan tarkasti oikealle kaartavan metsäpillin läpi pieneen alamäkeen.
 • Väylä 8
  Par 3

  on pitkähkö – yli 110m – Par 3, jossa pääsee kokeilemaan liitääkö kiekko korille asti pienen ylikäännön kautta. Väylä on suurimmaksi osaksi avointa maastoa, mutta alussa joutuu navigoimaan lyhyen koivikko-osuuden läpi. OB kulkee pellon oikeassa reunassa, mutta ei ole pelissä kovin helposti.
 • Väylä 9
  Par 3

  on vajaa 90 metrinen suorahko Par 3. Väylä on suurimmaksi osaksi avointa maastoa, mutta loppuosassa on lyhyt metsäosio. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta.
 • Väylä 10
  Par 3

  on noin 70 metrin pituinen metsäväylä, joka kaartaa alussa kevyesti oikealle, ja ennen koria takaisin vasempaan. Heittolinjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä.
 • Väylä 11
  Par 3

  on reilun 70m pituinen tiukahko metsäväylä hyvin loivaan alamäkeen. Mando heti väylän alussa, kierrettävä vasemmalta puolelta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1.
 • Väylä 12
  Par 3

  on hieman yli 80 metrinen avoin väylä isohkoon ylämäkeen, joka kaartaa lopuksi oikealle. OB kiertää koko väylän, mutta uskaliaat kokeilee heittää OB:n yli suoraan korille.
 • Väylä 13
  Par 3

  on reilut 70 metriä pitkä varsin tekninen metsäväylä. Ja kyllä, se puu on siinä aivan tarkoituksella.
 • Väylä 14
  Par 3

  on mukava hieman yli 100m alamäkiliidätys. Kyseessä on saarekeväylä Hazard-säännöllä. Jos heitto ei jää saarekkeeseen, tulokseen lisätään rangaistusheitto (+1). Huom! Peli jatkuu aina siitä mihin kiekko pysähtyy (Hazard).
 • Väylä 15
  Par 3

  on avoin lähes 90 metrinen vasemmalle kaartava väylä, joka pelataan isohkoon ylämäkeen. OB-alue kiertää koko väylän.
 • Väylä 16
  Par 3

  on noin 70 metrin pituinen suorahko metsäväylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta lopussa väylä muuttuu hieman tiukemmaksi.
 • Väylä 17
  Par 3

  on avoin reilu 80 metrinen Par 3, jossa heiton joutuu navigoimaan Mandoportin läpi. Jos missaat mandon, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Mandon jälkeen pelissä on vielä OB-saareke, jossa täytyy pysyä.
 • Väylä 18
  Par 5

  on avoin yli 200 metrinen Par 5-väylä, jossa on kolme saareketta! Kannattaa miettiä tarkasti yritätkö saada avausheiton ensimmäiselle vai toiselle saarekkeelle. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Väylällä käytössä normaali OB-sääntö. Kori sijaitsee kolmannessa saarekkeessa sijaitsevalla kummulla. Kannattaa putata tarkasti, että kiekko ei vieri kummulta OB-alueelle!

Radan väylien huolto

Alla olevasta kartasta näet, koska väylien nurmikot on ajettu viimeksi. Väylät ajetaan kesäaikana noin kerran viikossa, ja kevät/syksy-jaksolla hieman harvemmin.
Malluusentie113DZ2MANDO34465578DZMANDOMANDO697DZ10811DZMANDO9121011121313141514161517DZMANDO16217DZ1818RANGERANGE
Kesäkausi
Radalla järjestetään mm. viikkokisoja ja muita erilliskilpailuja pelikauden aikana.

Radan historia

 • Ajatus omasta frisbeegolfradasta syntyy lomareissulla Saariselällä: alkusyksy 2017
 • Väylien suunnittelu alkaa: syksy 2017
 • Radan ensimmäisen 9-väyläisen version rakennus alkaa: syksy 2017
 • Malluusen friseegolfradan 9-väyläinen versio avataan: kesä 2018
 • Radan 18-väyläisen version suunnittelu alkaa: syksy 2018
 • Uusien väylien rakentamista: syksy 2018 - kevät 2020
 • Malluusen friseegolfradan 18-väyläinen versio avataan: 17.5.2020
 • Väylien kehittämistä ja parantelua: kevät 2020
 • Kisakeskuksen, toisen - aloittelijaystävällisemmän - layoutin ja pääradan muutoksien suunnittelu alkaa: syksy 2020
 • Kausi 2021: radan väylien parantelua ja uusien vuoden 2022 väylien kehittämistä
 • Malluusen friseegolfradan kisakeskus / parkkipaikka avataan 10.9.2021
 • Malluusen friseegolfradan uudistettu 18-väyläinen päärata ja 9-väyläinen lämmittelyrata avataan 6.5.2022
 • Radan ensimmäiset PDGA-kilpailut 28.8.2022 (NBDG Amateurs Malluunen)
 • Uudistetun PRO-layoutin ja uuden 18-väyläisen AMA-layoutin kehittämistä 2023 syksy
 • Malluusen friseegolfradan uudistettu 18-väyläinen PRO-layout ja uusi 18-väyläinen AMA-layout avataan 13.5.2024

Ratamaksu

Ratamaksu 5€/päivä MobilePaylla numeroon 12781 (Malluusen frisbeegolfseura ry), viestillä "Ratamaksu", kiitos!
Maksa ratamaksu MobilePaylla:
Maksa {{name}} MobilePaylla:
Voit myös ostaa koko kauden (2024) voimassa olevan kausikortin hintaan 30€ (pidä MobilePayn ”kuitti” tallessa).
Maksa kausikortti MobilePaylla:
Maksa {{name}} MobilePaylla:
Jos et pysty maksamaan ratamaksua, voit vaihtoehtoisesti osallistua radan talkoisiin, lisätietoja saat liittymällä WhatsApp-ryhmään.
Liity WhatsApp-talkooryhmään
Maksa {{name}} MobilePaylla: